Deel met een vriend:

Modulaire Conveyor @ Rademaker

Voor Rademaker in Culemborg heeft Configure Me meegewerkt aan het opstellen van een nieuwe, configurabele productstructuur.

Het product, in dit geval een band transporteur, kon in 800 verschillende uitvoeringsvormen worden verkocht. Voordat het product configurabel werd, had engineering gemiddeld 16 uur werk aan het uitwerken van een van de 800 varianten.

Met een integraal projectteam (sales, engineering en operations) is een nieuwe modulaire product opbouw neergezet, die is vastgelegd in het zogenaamde product DNA.

Door offertes en leveringen tot 3 jaar terug te analyseren, en deze producten middels het DNA te beschrijven, is getoetst of het DNA waterdicht is.

Aan de hand van het DNA heeft engineering de nieuwe structuur van het product verwerkt in de 3D modellen en tekeningen.

Nu het product configurabel is, kan sales de order vastleggen met het DNA. Engineering kan hier naadloos op aansluiten, waardoor het engineerings werk gereduceerd is naar slechts 4 uur per variant.

Wanneer in het vervolgstadium gekozen wordt om deze transporteur in een configurator te verwerken, kan de 4 uur engineering zelfs volledig worden weggehaald.

Configure_To_Order_Rademaker.png

Configure Me zet de theorie om naar passende oplossingen! Rob Beffers - Section Manager Engineering

Rademaker BV

Projecten overzicht