Deel met een vriend:

Datamigratie SmarTeam PDM en Baan ERP naar SAP PLM

Samen met Rademaker in Culemborg heeft Configure Me de migratie van CAD- en ERP data van SmarTeam (PDM) en Baan (ERP) naar SAP PLM verzorgt.

De product data uit de verschillende ‘oude’ systemen is niet 1 op 1 toepasbaar in het nieuwe systeem. Deze data zal daarom eerst geconverteerd moeten worden, voordat het kan worden gebruikt in het nieuwe systeem.

De metadata van artikelen en documenten uit Baan en SmarTeam, wordt gecombineerd en geconverteerd tot nieuwe metadata die SAP PLM kan verwerken.

Daarnaast worden de 2D en 3D CAD documenten geconverteerd naar een monopart structuur, waarbij tegelijkertijd de metadata als file property aan deze documenten wordt gekoppeld.

De software tooling die deze export en conversie uitvoert, is in samenwerking met een software ontwikkelaar gebouwd. Door de enorme hoeveelheid variatie aan input data, is dit tool behoorlijk complex geworden.

Onze ervaring leert dat bij de overstap naar nieuwe CAD, PDM, PLM of ERP, deze datamigratie vaak wordt onderschat en wel degelijk als criterium mee moet worden genomen bij de selectie van dergelijke pakketten.

Configure_To_Order_Rademaker.png

Configure Me zet de theorie om naar passende oplossingen! Rob Beffers - Section Manager Engineering

Rademaker BV

Projecten overzicht

Ronald Reinders Ronald Reinders